De nya Camaro ZL1

Här har vi ett par av mina favorit bilar men Audi är absolut en av mina dröm bilar som jag skulle vilja ha. Här har  vi några bilder på Chevrolet och fakta om bilen.

GM använder det legendariska modellnamnet "ZL1" till den starkaste, snabbaste och mest håriga Camaro som man någonsin erbjudit. Med 6,2-liters kompressor-V8 på 557 hk ska den här bilen äta Shelby-Mustanger till frukost. 

       

Namnet härstammar från en Camaro som aldrig var tänkt att gå i produktion. ZL1 var namnet på en helaluminium ”big-block” motor som utvecklats för Corvettes tävlingsbilar – men som letade sig ner i några få Camaro från 1969. Nytappningen är enligt General Motors den mest sofistikerade och högst presterande Camaron någonsin.


             

       

Vad är det då som gör detta? Självklart är det V8-kraftverket som är hela skillnaden och nu som då är det en Corvette-motor som gäller. Det är samma 6,2-literspjäs som sitter i Corvette ZR1 och Cadillac CTS-V, men jämfört med Corvetten har GM valt att skruva ner effekten. Det innebär att istället för 645 hästar ges minst 557 vid 6 100 varv per minut. I det officiella detaljerna står det ”minst” så det verkar som om GM inte riktigt har bestämt sig när det kommer till slutgiltig toppeffekt.


     


Här kan man snacka om Peace and Love! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0